Kontakt os

Hvordan kan vi hjælpe?

Har du spørgsmål?

Du kan let kontakte os nedenfor, og vil elske at få jeres feedback til vores koncept, som kort og godt handler om at være billig, og være ærlig som ingen andre.
Our address
Raffinaderivej 8, 2300 Kbh. S
Our mail
support@vogn.com

    Find svar på nogle af dine spørgsmål her

    Q&A ofte stillet spørgsmål

    KAN JEG BETALE MED KORT?

    Ja hos Vogn tilbyder vi betaling både med kort og med kontanter således vi kan gøre betalingsprocessen så nemt for dig som muligt.

    TAGER I IMOD KÆLEDYR I BILEN?

    Hos Vogn er vi stolte over, at sige at vi tager imod kæledyr i bilen såfremt det er lovligt, at køre med dem i bilen uden yderligere sikkerhedsforanstaltninger, dog kan en chauffør afvise kæledyr, såfremt de udgør en fare for chauffør eller på baggrund af chaufførens allergener.

    HVORDAN BEREGNES TAKSTERNE?

    Vores takster beregnes baseret på afstand og køretid. Vi tilbyder en transparent prisstruktur, som du kan finde på vores hjemmeside. Der er ingen skjulte gebyrer.

    KAN JEG FORUDBESTILLE EN TAXA?

    Hos Vogn kan du forudbestille din taxa til enhver dato og tid. Dette er særligt nyttigt for lufthavnstransport eller vigtige begivenheder.

    KAN JEG BESTILLE EN TUR TIL LUFTHAVNEN?

    Rejser kan til tider være utrolig stressende, eller uoverskuelige. Hos Vogn kan vi dog hjælpe med transporten, således du kun skal bekymre dig om, at pakke din taske og bringe det gode humør. Så sørger Vogn for en god og behagelig tur til lufthavnen, som du selvfølgelig kan bestille på forhånd, således vi står klar udenfor når du skal afsted.

    VI ØNSKER FLERE TAXIER TIL ET ARRANGEMENT

    Hos vogn er vi stolte over vores kommunikation og derfor stiller vi muligheden for, at koordinere med vores kunder og sørge for det nødvendige antal af taxaer står klar til at modtage alle gæsterne. Der skal køre fra arrangementet når det er færdigt.

    HVORDAN SIKRER I PASSAGERERNES SIKKERHED?

    Passagerernes sikkerhed er vores højeste prioritet. Alle vores chauffører er grundigt screenet og uddannet med et obligatorisk chauffør kort. Vores biler gennemgår regelmæssig vedligeholdelse og sikkerhedskontrol.

    HVAD GØR JEG, HVIS JEG GLEMMER NOGET I TAXIEN?

    Hvis du efterlader en genstand i en af vores taxaer, kontakt venligst vores kundeservice med detaljer om din tur. Vi vil gøre vores bedste for at hjælpe dig med at få dine ejendele tilbage.

    HVORDAN HÅNDTERER I KLAGER ELLER PROBLEMER UNDER TUREN?

    Hvis du oplever problemer under din tur, bedes du kontakte vores kundeservice omgående. Vi stræber efter at løse eventuelle problemer hurtigt og effektivt.

    Overvejer du vogn?

    ANSØG OM, AT BLIVE VOGNmand eller Chauffør
    Taxa til god pris